Top
 

FysioGolf analyse

Hét expertisecentrum voor Golf fysiotherapie

Naast onze FysioGolf Analyse  (fysieke screening en 3D bewegingsanalyse) kun je bij ons terecht voor:

  • Diagnostiek van golfblessures middels echografie
  • Behandeling van golfblessures
  • Golffitness in small group trainingen
  • Schoenfitting
  • Inloopspreekuren iedere dinsdag en vrijdag

Golf Fysiotherapie

Bij FysioMedics kun je terecht voor een fysiogolf analyse. Ben je op zoek naar je eigen unieke efficiënte swing waarbij je pijnvrij kunt bewegen en het golf resultaat direct verbeterd?

Wij houden ons heel specifiek bezig met alle facetten op het gebied van fysiek en golf. Kennis en geavanceerde software bieden oplossingen voor golfers met pijn, ambitieuze golfers en seniorgolfers. Iedere dinsdag en vrijdag houden we tevens golfspreekuren waar je terecht kunt met al je vragen omtrent golfgezondheid, blessures, schoenfitting en fitnessprogramma’s.

TPI Fysieke Screening

De screening vindt plaats volgens de richtlijnen van Titleist Performance Institute. Zij zijn wereldwijd toonaangevend op het gebied van golf fitness en golf biomechanica.

Aan de hand van een aantal testen worden je fysieke vaardigheden in relatie tot je golfswing in kaart gebracht. De resultaten geven ons inzicht met betrekking tot de flexibiliteit, kracht, stabiliteit, balans en eventuele beperkingen hierin. De testresultaten worden door ons computerprogramma verwerkt en je ontvangt de resultaten van de screening in een rapport.

Video Bewegingsanalyse

Nadat we een inzicht hebben gekregen van je lichamelijke mogelijkheden gaan we de golfbeweging verder analyseren om te beoordelen waar compensaties optreden. Het zien en begrijpen van je golfswing is de sleutel tot verbetering.

We nemen de swingbeweging op en gebruiken de 3D softwaretechnologie van Swinguru voor de analyse. De videobeelden inclusief bijbehorende data krijg je toegemaild.

Je ontvangt van ons een gericht (zorg)advies en een trainingapp met een persoonlijk oefenprogramma.