Enkelklachten

De enkel wordt verstevigd door een gewrichtskapsel, pezen en meerdere enkelbanden. Een veel voorkomende enkelklacht is pijn of verzwikking van de enkelbanden. Als de versteviging van de enkel is aangedaan dan ontstaan hierdoor enkelklachten. Een klacht aan de enkel ontstaat vaak als gevolg van:

  • Verzwikken van de enkel
  • Door de enkel gaan
  • Overbelasting van de enkel na een breuk
  • Een breuk in de enkel

Aangedane structuren in de enkel kunnen leiden tot pijn, een dikke enkel en instabiliteit. Vooral bij sporters die veel draaien, springen of die een contactsport beoefenen komen enkelklachten, als gevolg van het verstappen of verdraaien van de enkel, vaak voor.

Behandeling van enkelklachten

Hoe een enkelklacht wordt behandeld is afhankelijk van de diagnose die wordt gesteld in het onderzoek naar de klacht. In sommige gevallen kan een klacht namelijk ook met enkel rust herstellen. Als de enkelbanden zijn aangedaan dan wordt er door middel van oefentherapie oefeningen gedaan waardoor de pezen en spieren rondom het enkelgewricht sterker worden gemaakt. De belastbaarheid van de enkel wordt langzaam vergroot tot het gewenste niveau.

Enkelklachten laten behandelen door Fysio Medics

Onze fysiotherapeuten kijken regelmatig mee bij een behandeling van enkelletsel in de OCON orthopedische kliniek voor voet en enkelklachten. Naast de fysiotherapeutische kennis die we hebben van de enkel doen we ook zeer veel extra kennis op bij de orthopedische chirurgen van OCON. Hierdoor vergroten we ons kennisgebied en kunnen wij jouw klachten nog beter en specialistischer behandelen. Wil je weten wat Fysio Medics voor jouw klachten kan betekenen? Neem dan nu contact op of bezoek één van onze inloopspreekuren.