Formthotics

Formthotics inlegzolen.

FysioMedics gebruikt inlegzolen van Formthotics uit Nieuw-Zeeland als aanvullend instrument bij blessurebehandeling en/of het optimaliseren van jouw bewegingsapparaat. Als (sport)fysiotherapeuten erkennen wij het belang van een natuurlijke voetstand.

Je voetstand is letterlijk de basis van je bewegingsapparaat. De stand van je voeten werkt door in de stand van je enkels, knieën, heupen, rug en schouders. Niet zelden vinden klachten hun oorsprong in een verkeerde houding. De inlegzolen van Formthotics helpen om je natuurlijke stand te herstellen. Tijdens het sporten, maar ook tijdens werk of vrije tijd.

We werken met een aantal verschillende modellen, zodat we in samenspraak met jou altijd tot de inlegzool komen die bij je past. We hebben voor Formthotics gekozen om een aantal specifieke kwaliteiten:

  • Natuurlijke steun en stabiliteit
  • Drukverdeling
  • Schokdemping
  • Maximaal comfort
  • Optimale pasvorm

Formthotics bereikt optimale pasvorm dankzij het gepatenteerde Formax foam waaruit deze inlegzolen zijn gefreesd. Onder invloed van (lichaams)warmte vormen deze zolen zich naar je eigen voet. Je maakt dus maatwerk met je eigen voet en dat vertaalt zich in een comfortabele en prettig dragende zool. Zonder dat concessies worden gedaan aan de corrigerende werking.