Fysiotherapie Oldenzaal

Ben je op zoek naar (sport) fysiotherapie in Oldenzaal? Dan ben je bij het Sport Paramedisch Centrum van FysioMedics aan het juiste adres. Door onze ervaren en bekwame fysiotherapeuten in Oldenzaal ervaar je bij FysioMedics altijd top(sport)service. Wij richten ons op sport gerelateerde klachten, revalidatie en performance. Middels data analyse leggen onze fysiotherapeuten veel nadruk op blessurepreventie en op het gebied van knierevalidatie mogen we ons inmiddels wel expert noemen. De inzet van reguliere (sport)fysiotherapie wordt gecombineerd met moderne technologie om fullservice gezondheidsdiensten aan te bieden. Sportfysiotherapie en sportgezondheid, daar ligt onze passie! Ook van datatechnologie en preventieprogramma’s worden wij heel enthousiast. Wil jij meer weten over onze fysiotherapie aanpak? Neem dan contact op of plan een afspraak in. We zien je graag op ons Sport Paramedisch Centrum Oldenzaal.

FysioMedics Oldenzaal daar waar fysiotherapie, revalidatie en sportprestaties samenkomen.

We hebben de laatste jaren veel geinvesteerd in onze praktijkfacilteiten en ons fysioteam. We zijn dan ook trots op het uiteindelijke resultaat: Sport Paramedisch Centrum Oldenzaal. Naast 3 behandelkamers bevat het 3 verschillende ingerichte trainingsruimtes en een heus bewegingslab. Het team van FysioMedics Oldenzaal bestaat uit 5 (sport)fysiotherapeuten, een bewegingswetenschapper en een sportperformance specialist. Ieder met een passie voor zijn of haar vakgebied. Hiermee zijn we in staat om jou van je blessure af te helpen, je optimaal te kunnen begeleiden tijdens je revalidatietraject en je bij te staan als je jouw levensstijl wilt verbeteren. Door middel van onze fysiodiensten vinden we het niet alleen belangrijk om een klacht te verhelpen, maar ook om deze in de toekomst te voorkomen. Naast het verhelpen van blessures helpen we je ook graag om jouw sportprestaties naar een hoger niveau te tillen.

Sportzorg

Training

Revalidatie

Reviews waar we trots op zijn

 • Heel goeie sfeer ben echt goed geholpen tijdens mijn revalidatie super tevreden met het resultaat wat eruit is gekomen met dank aan Kishan en het team heel erg bedankt FysioMedics.

  thumb Lee koopman
  3 mei 2024
 • Mijn voetballende kids en de daarbij komende blessures worden altijd goed behandeld. Als ik bel of app, kunnen ze in no time terecht voor behandeling en training. Echt top!!

  thumb Lisette Rozema
  18 april 2024
 • Hele fijn fysio. Hier gekomen met pijn in de nek wat zorgde voor hoofdpijn, na 2 afspraken ging het al beter.

  thumb Romy Lutjen
  5 april 2024
 • Super geholpen door Kishan en collega’s na een knieblessure door een ski ongeluk. Van de eerste revalidatie, voorbereiding en herstel operatie tot aan begeleiding om weer te sporten. Heel klantgerichte en efficiënte inzet van de medische kennis in combinatie met sportieve niveau/doel. En niet onbelangrijk een laagdrempelige en ontspannen sfeer in de oefenruimte. Kortom; zeer tevreden!

  thumb Judith Lansink
  24 februari 2024
 • Ik wil graag mijn oprechte waardering uitspreken voor fysiotherapeut Pim Holsbeek van Fysiomedics. Na een operatie aan mijn voorste kruisband ben ik begonnen met mijn revalidatie bij Fysiomedics en ik kan met veel enthousiasme zeggen dat mijn ervaring met Pim uitzonderlijk positief is geweest. Vanaf het allereerste moment dat ik bij Fysiomedics binnenliep, voelde ik me welkom en op mijn gemak. Pim heeft een buitengewone vaardigheid om een vertrouwensband op te bouwen met zijn patiënten. Hij luistert aandachtig naar je verhaal en neemt de tijd om je vragen te beantwoorden. Zijn aanmoediging en motivatie hebben me geholpen om gemotiveerd te blijven, zelfs op de moeilijkste momenten. Ik kan Fysiomedics en fysiotherapeut Pim Holsbeek ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar hoogwaardige fysiotherapeutische zorg en een ondersteunende omgeving tijdens hun revalidatieproces.

  thumb Sinan Dursun
  5 februari 2024

Wat kan FysioMedics voor jouw sportgezondheid betekenen?

1. FYSIOTHERAPIE & REVALIDATIE

Niets is belangrijker dan een goed herstel na een ongeval, blessure of medische ingreep. Het is belangrijk dat jouw lichaam zo snel mogelijk normaal belast kan worden in het dagelijks leven. Vanuit daar kunnen wij kijken naar jouw sportieve wensen en doelen. In onze moderne trainingsruimtes in Oldenzaal werk jij samen met een van onze (sport)fysiotherapeuten aan jouw gezondheid door middel van een revalidatieprogramma op maat. Een mooie mix van topsporters, amateursporters en jeugdige talenten zul je tegenkomen in onze praktijk. Wij onderhouden korte lijnen met de specialisten van OCON en het MST. Wij begeleiden en adviseren en zetten behandelingen op een dynamische manier om naar jouw persoonlijke doelen. Een moderne sportfysiotherapeut is bij ons ook een beetje jouw coach en begeleider.

“SUPER GEHOLPEN DOOR HET TEAM FYSIOMEDICS OLDENZAAL BIJ DE REVALIDATIE VAN MIJN VOORSTE KRUISBAND LETSEL!”

Meer reviews lezen? klik rechtsonder op de google review button.

2. JEUGDSCREENING & TEAMPERFORMANCE

De visie en kennis van FysioMedics blijft zich ontwikkelen door nieuwe ideeën en innovaties op het gebied van sport en beweging. Blessurepreventie is een van onze belangrijkste pijlers. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk jeugdsporters preventief te begeleiden zodat zij zich fysiek kunnen ontwikkelen en zo lang mogelijk blessurevrij kunnen sporten.

DE GROEISPURTMETINGEN

De groeispurt verhoogt de kans op blessures en heeft invloed op de prestaties. Door metingen uit te voeren krijgen wij een goed beeld van de groeicurve met de daarbij horende risico’s. Dit is voor zowel het kind, de ouders en de trainers/coaches interessant en essentieel om goed te kunnen monitoren.

TESTEN MOTORISCHE VAARDIGHEDEN

Bij FysioMedics hebben we ter preventie van blessures een screening opgesteld. Onze Jeugdpreventiescreening bestaat uit verschillende aspecten gekozen uit de motorische basisvaardigheden waarbij we vroegtijdig in kaart proberen te brengen waar een blessure kan ontstaan. De testresultaten worden gebruikt om de trainingsvoortgang van het kind te monitoren en een programma op te starten.

Hiervoor hebben we bij FysioMedics aansluitend ons eigen programma ontwikkeld, het Motorisch Leer Programma (MLP). Dit programma leert om de goede motorische vaardigheden in vijf fases aan te leren. Bij elke fase horen verschillende testen om het beginniveau te bepalen. Trainingssessies worden goed op elkaar afgestemd. Evaluaties en monitoring bepalen dan het moment waarop men door kan stromen naar de volgende fase.

“TESTEN IS 1, ER EEN ADEQUAAT VERVOLG AAN GEVEN IS 2!”

3. SPORTANALYSE & DATA

Om de kwaliteit van onze zorg voor jou als patiënt te verhogen, én om innovatie en onderzoek in de sportfysiotherapie optimaal te stimuleren, gebruiken wij verschillende moderne technologieën. De data verkregen uit onze bewegingsanalyses zijn voor jou als atleet/sporter én als persoon erg waardevol. We gaan dus sport-specifiek met je aan de slag op alle facetten van jouw sport. Verkregen data slaan we op in ons eigen beveiligde dataplatform en kunnen in rapportagevorm doorgenomen en uitgereikt worden. Daarnaast kunnen wij die data indien gewenst anoniem gebruiken om zelf weer verder literatuuronderzoek te doen.

Onze nieuwste innovatie: de WalkerView

Op ons Sport Paramedisch Centrum Oldenzaal zijn wij in het bezit van de WalkerView 3.0 SCX. De WalkerView 3.0 SCX is een high-tech loopband met ingebouwd krachtplatform, 3D-camerasyteem 12 sensoren én VR-scherm, die zijn snelheid aanpast aan jouw eigen (hard-)looptempo. Daarmee kunnen wij je (hard-)looptechniek beoordelen aan de hand van verschillende parameters, zoals mobiliteit, impact van load en contacttijd. Vanuit de gehele keten kunnen we dan zien waar je asymmetrisch beweegt en waar je verbeterpunten liggen.

De WalkerView loopanalyse kan zowel voor revalidatie worden gebruikt, als ook voor verbeteren van je performance. Verder zetten we het vaak in om onderliggende oorzaken van langdurige klachten te verklaren.


4. SPORTGEZONDHEID & TRAINING

Bij ons sportgezondheidsprogramma train je op onze locatie individueel met een van onze fysiotherapeuten. Na de intake volgen er een aantal testen om voor jou de beste en meest effectieve trainingsroute te kiezen. Tijdens het programma train je in fases, wij bepalen in welke fase je moet beginnen zodat jij in een rustig maar effectief tempo je training opbouwt. Je krijgt persoonlijke begeleiding op het gebied van training en herstel, maar ook op gebied van voeding en levensstijl.

Verschillende fysieke testen worden afgenomen en gedurende de tijd herhaald. Ons trainingsmodel wordt doorlopen om jou die stabiliteit, kracht en power te geven die je nodig hebt om op jouw hoogste niveau te acteren. Op deze manier stippelen we voor jou de juiste route uit, sterker te worden , je energielevel omhoog te krijgen en op jouw hoogste niveau te presteren in je (top)sport.

“IK HAAL GRAAG HET MAXIMALE UIT MEZELF!”Iedere maandag van 17.30u – 18.00u.

Voor wie meer wil weten over zijn of haar (sport) blessure bieden we een gratis screening aan. Je kan tijdens de aangegeven tijd bij ons terecht voor een screening en bijpassend advies. Natuurlijk geven wij ook antwoord op al jouw vragen. Na de screening is het mogelijk om te starten met een behandeling die bij jou past. Hiervoor moet je je wel even aanmelden via ons contactformulier en vermelden sportspreekuur Oldenzaal. Dus wil je weten wat voor jou de optimale weg naar sporthervatting is? Maak dan een afspraak op het sportspreekuur.

“SUPER HANDIG, DIRECT INZICHT IN JE KLACHT EN PERSOONLIJK ZORGADVIES”.

VSO Sportzoling

Onze Fysiomedics filosofie is dat we bij het beoordelen van blessures naar de gehele beweegketen kijken. Dus heb jij last van je voet, onderbeen, knie of heup dan zouden speciaal op maat gemaakte sportzolen uitkomst kunnen bieden. Voor het aanbieden van sportzolen hebben wij heel bewust gekozen voor het VSO concept. Dit concept is ontwikkeld op het Nationaal Sportcentrum Papendal en wordt al jarenlang gebruikt door vele topsporters maar ook met succes ingezet voor de breedtesport.

Jesse en Eva zijn opgeleid op Papendal om het bewegingsgedrag van je voeten-benen-romp te analyseren, en te bepalen of jouw manier van bewegen de klacht kan veroorzaken. Op basis van onderzoek, dynamische drukplaatmetingen, loopanalyse en 2D scan ontwerpen wij jouw sportspecifieke zool. Via contact kun je een afspraak maken bij Jesse of Eva. Uiteraard heeft een analyse en advies ook preventieve waarde als er geen klachten aanwezig zijn, ongeacht je sport- en bewegingsniveau . Lees hier meer over ons VSO sportzoling concept.

“Bij FysioMedics ondersteunen ze maximale prestatie”.


Top(sport)service bij FysioMedics Oldenzaal

Wil je weten wat wij voor jouw klachten kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Als je liever direct online een afspraak wilt inplannen met één van onze fysiotherapeuten in Oldenzaal, dan kan dit gemakkelijk via onze online boekingsmodule. FysioMedics Oldenzaal staat voor je klaar! Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Fysiotherapie Oldenzaal

Fysiomedics Oldenzaal
Enschedesestraat 7575 AB Oldenzaal
053 – 478 99 90
info@fysiomedics.nl