Fysiotherapie Oldenzaal

Ben je op zoek naar (sport) fysiotherapie in Oldenzaal? Dan ben je bij het Sport Paramedisch Centrum van FysioMedics aan het juiste adres. Door onze ervaren en bekwame fysiotherapeuten in Oldenzaal ervaar je bij FysioMedics altijd top(sport) service. Wij richten ons op sport gerelateerde klachten, revalidatie en performance. Middels data analyse leggen onze fysiotherapeuten veel nadruk op blessurepreventie en op het gebied van knierevalidatie mogen we ons inmiddels wel expert noemen. De inzet van reguliere (sport)fysiotherapie wordt gecombineerd met moderne technologie en 360 camerasystemen om fullservice gezondheidsdiensten aan te bieden. Sportfysiotherapie en sportgezondheid, daar ligt onze passie! Meer weten over onze fysiotherapie in Oldenzaal of direct een afspraak inplannen? Neem dan gerust contact op of plan een afspraak bij onze fysiopraktijk in.

Jouw adres voor fysiotherapie in Oldenzaal

Wij hebben onze nieuwe fysiopraktijk in Oldenzaal in 2019 in gebruik genomen en zijn erg trots op het resultaat. Naast 3 behandelkamers bevat het 3 verschillende ingerichte trainingsruimtes en een heus bewegingslab. Het team van FysioMedics Oldenzaal bestaat uit 5 (sport)fysiotherapeuten, een bewegingswetenschapper en een medisch personal trainer. Ieder met een passie voor zijn of haar vakgebied. Hiermee zijn we in staat om jou van je blessure af te helpen, je optimaal te kunnen begeleiden tijdens je revalidatietraject en je bij te staan als je jouw levensstijl wilt verbeteren. Door middel van onze fysiotherapie in Oldenzaal vinden het niet alleen belangrijk om een klacht te verhelpen, maar ook om deze in de toekomst te voorkomen. Naast het verhelpen van blessures helpen we je ook graag om jouw sportprestaties naar een hoger niveau te tillen. Plan gerust een afspraak bij één van onze fysiotherapeuten in Oldenzaal in.

Sportzorg

Training

Revalidatie

Reviews waar we trots op zijn

 • Ik wil graag mijn oprechte waardering uitspreken voor fysiotherapeut Pim Holsbeek van Fysiomedics. Na een operatie aan mijn voorste kruisband ben ik begonnen met mijn revalidatie bij Fysiomedics en ik kan met veel enthousiasme zeggen dat mijn ervaring met Pim uitzonderlijk positief is geweest. Vanaf het allereerste moment dat ik bij Fysiomedics binnenliep, voelde ik me welkom en op mijn gemak. Pim heeft een buitengewone vaardigheid om een vertrouwensband op te bouwen met zijn patiënten. Hij luistert aandachtig naar je verhaal en neemt de tijd om je vragen te beantwoorden. Zijn aanmoediging en motivatie hebben me geholpen om gemotiveerd te blijven, zelfs op de moeilijkste momenten. Ik kan Fysiomedics en fysiotherapeut Pim Holsbeek ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar hoogwaardige fysiotherapeutische zorg en een ondersteunende omgeving tijdens hun revalidatieproces.

  thumb Sinan Dursun
  5 februari 2024
 • Ik kwam met rugklachten bij Fysiomedics en ben erg tevreden met het hele traject. Ik heb bij Pim een maand of 2 een aantal keer per week gericht getraind op core stabiliteit en beweging. Pim weet wat hij doet en legt de gedachte achter de oefeningen helder uit. De sessies waren bovendien altijd gezellig, hij is relaxed in de omgang. Inmiddels ben ik weer grotendeels blessurevrij en kan ik pijnvrij sporten. Pim bedankt!

  thumb Jochem Vreeman
  1 februari 2024
 • Goede behandeling & no nonsens. Een prettige praktijk (Deurningerstraat) van FysioMedics, met dito medewerkers. Aandacht voor de klacht van de patiënt. Na de intake een behandelplan. Het probleem van artrose/slijtage kan een fysiotherapeut niet wegnemen. Dan is het doel van de behandelingen, pijnbestrijding en mobiel blijven. Met behulp aan Kishan lukt dat prima. Hiervoor mijn dank.

  thumb Bennie
  21 december 2023
 • De afgelopen 14 maanden erg goed geholpen met mijn voorste kruisband blessure. Altijd erg vriendelijk ontvangen en geholpen. Ook goede communicatie over de trainingen. Erg blij mee dus!

  thumb Yannick Rudde
  24 november 2023
 • Anderhalf jaar geleden binnengekomen bij FysioMedics met een gescheurde voorste kruisband. Voorafgaand en na mijn operatie bij het OCON ontzettend goed begeleid door sportfysiotherapeut Kishan. Hij weet wat hij doet en snapt dat ieder revalidatieproces anders verloopt. Oefeningen sluiten goed aan bij sportiviteit, uithoudingsvermogen en revalidatieproces, maar blijft wel uitdagen tot het beste uit jezelf halen en zo goed mogelijk herstellen.

  thumb jeanique koedijk
  24 november 2023

Wat kan FysioMedics voor jouw sportgezondheid betekenen?

1. SPORTZORG & REVALIDATIE

FYSIOTHERAPIE REVALIDATIE ALS TOP (SPORT) SERVICE

Niets is belangrijker dan een goed herstel na een ongeval, blessure of medische ingreep. Het is belangrijk dat jouw lichaam zo snel mogelijk normaal belast kan worden in het dagelijks leven. Vanuit daar kunnen wij kijken naar jouw sportieve wensen en doelen.
In onze moderne trainingsruimtes in Oldenzaal werk jij samen met een van onze sportfysiotherapeuten aan jouw (sport)gezondheid door middel van een revalidatieprogramma op maat. Een mooie mix van topsporters, amateursporters en jeugdige talenten zul je tegenkomen in onze praktijk. Wij onderhouden korte lijnen met de specialisten van OCON en het MST. Wij begeleiden en adviseren en zetten behandelingen op een dynamische manier om naar jouw persoonlijke doelen. Een moderne sportfysiotherapeut is bij ons ook jouw coach en begeleider! Kortom voor fysio in Oldenzaal moet je bij FysioMedics zijn!

“FYSIOMEDICS OLDENZAAL IS EXPERT OP GEBIED VAN VOORSTE KRUISBAND LETSEL!”

2. KRACHTTRAINING & LEEFSTIJL

TRAINING VOEDING MINDSET

Bij onze PPT train je op onze locatie afwisselend met een sportfysiotherapeut en een personal trainer. Hierbij werken de sportfysiotherapeut en de personal trainer nauw samen, om voor jou de beste en meest effectieve trainingsroute te kiezen. Bij PPT train je in fases, wij bepalen in welke fase je moet beginnen zodat jij in een rustig maar effectief tempo je training opbouwt. Je krijgt persoonlijke begeleiding op het gebied van (herstel) training en gedrag, maar ook op gebied van voeding en levensstijl.

Verschillende fysieke testen worden afgenomen en gedurende de tijd herhaald. Ons trainingsmodel wordt doorlopen om jou die stabiliteit, kracht en power te geven die je nodig hebt om op jouw hoogste niveau te acteren en te presteren. Op deze manier stippelen we voor jou de juiste route uit, om op jouw hoogste niveau terug te keren in je (top)sport.

“HAAL HET MAXIMALE UIT JEZELF!”

3.SPORTANALYSE & DATA

Om zowel de kwaliteit van onze zorg voor jou als patiënt te verhogen, én innovatie en onderzoek in de sportfysiotherapie optimaal te stimuleren, gebruiken wij verschillende tools op gebied van moderne meetapparatuur en testmethodes die we via ons eigen dataplatform analyseren. We behandelen je als een echte (top)atleet/sporter én als persoon. We gaan dus sport-specifiek met je aan de slag op alle facetten van jouw sport. De data verkregen uit onze bewegingsanalyses kan erg waardevol voor ons zijn. Daarmee kunnen wij namelijk een uitstekend beeld krijgen in je functioneren en hiermee duidelijk inzichtelijk krijgen hoe je ervoor staat. Daarnaast kunnen wij die data gebruiken om zelf onderzoek te doen, waardoor we weer beter in staat worden om je passend te helpen.

Onze nieuwste innovatie: de WalkerView


In onze fysiopraktijk in Oldenzaal zijn wij in bezit van de WalkerView 3.0 SCX. De WalkerView 3.0 SCX is een high-tech loopband met ingebouwd krachtplatform, 3D-camerasyteem én VR-scherm, die zijn snelheid aanpast aan jouw eigen (hard-)looptempo. Daarmee kunnen wij je (hard-) looptechniek beoordelen aan de hand van verschillende parameters, zoals mobiliteit, impact van load en contacttijd, zodat we vanuit de gehele keten kunnen zien waar je asymmetrisch beweegt en waar je verbeterpunten liggen.

Hiermee kunnen we vervolgens namelijk specifiek op jouw lichaam, klacht en techniek trainen. Dit kan zowel voor revalidatie worden gebruikt, als ook voor verbeteren van je performance, maar kan ook worden ingezet om eventuele onderliggende oorzaken van langdurige klachten te verklaren.
Een ander innovatief project is dat we aan de hand van een persoonlijk gebouwd platform verschillende (veld-)testen kunnen uitvoeren en die kunnen verwerken én analyseren op basis van onze eigen verzamelde database. Daarmee kunnen we persoonlijk advies geven die voor jouw (team-) sport belangrijk zijn.Maak een (online) afspraak of bezoek ons sportspreekuur

Fysiotherapie Oldenzaal bij MST in Oldenzaal

Sportspreekuren in het Medisch Spectrum Twente Oldenzaal.

Om sporters nog beter te kunnen begeleiden bieden we sportspreekuren aan in samenwerking met Jeroen van der Weide (Praktijk voor gespecialiseerde fysiotherapie). Met deze deskundigheid is het mogelijk om manuele therapie en sportfysiotherapie gericht te combineren.

Wil je weten wat voor jou de optimale weg naar sporthervatting is? Maak dan een afspraak op het sportspreekuur.

“FYSIO IN OLDENZAAL VOOR TOPATLETEN”

VSO Sportzoling

EEN DYNAMISCHE VOETANALYSE OP OLYMPISCH NIVEAU

Onze Fysiomedics filosofie is dat we bij het beoordelen van blessures naar de gehele beweegketen kijken. Dus heb jij last van je voet, onderbeen, knie of heup dan zouden speciaal op maat gemaakte sportzolen uitkomst kunnen bieden. Voor het aanbieden van sportzolen hebben wij heel bewust gekozen voor het VSO concept. Dit concept is ontwikkeld op het Nationaal Sportcentrum Papendal en wordt al jarenlang gebruikt door vele topsporters maar ook met succes ingezet voor de breedtesport.

Jesse en Eva zijn opgeleid op Papendal om het bewegingsgedrag van je voeten-benen-romp te analyseren, en te bepalen of jouw manier van bewegen de klacht kan veroorzaken. Op basis van onderzoek, dynamische drukplaatmetingen en loopanalyse wordt een 3D-computermodel van je zooltje ontworpen. Je persoonlijke en sportspecifieke sportzolen worden computergestuurd gefreesd en kunnen binnen 10 dagen opgehaald worden bij ons op de praktijk. Tijdens het ophalen zal alles dan nog keer gecontroleerd en doorgenomen worden. Tot een half jaar na aanschaf voeren we eventueel benodigde controles en aanpassingen uit. Een verwijzing van een huisarts is niet nodig. Via contact kun je een afspraak maken bij Jesse of Eva. Uiteraard heeft een analyse en advies ook preventieve waarde als er geen klachten aanwezig zijn, ongeacht je sport- en bewegingsniveau . Wij ondersteunen maximale prestatie!

Fysiotherapie bij FysioMedics Oldenzaal

Wil je weten wat wij voor jouw klachten kunnen betekenen? Neem dan voor fysiotherapie in Oldenzaal contact met ons op. Wil je direct antwoord, dan kun je ons altijd een WhatsApp bericht sturen. Als je liever direct online een afspraak wilt inplannen met één van onze fysiotherapeuten in Oldenzaal, dan kan dit gemakkelijk via onze online boekingsmodule. Fysiomedics Oldenzaal staat voor je klaar!

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en dankzij onze gunstige ligging en uitstekende praktijkfaciliteiten ontvangen wij ook veel patiënten/sporters uit De Lutte, Rossum, Weerselo, Denekamp, Losser en Deurningen. We zien je graag in onze fysiopraktijk.

Fysiotherapie Oldenzaal

Fysiomedics Oldenzaal
Enschedesestraat 7575 AB Oldenzaal
053 – 478 99 90
info@fysiomedics.nl