Fysiotherapie in Oldenzaal

Ben je op zoek naar (sport) fysiotherapie in Oldenzaal? Dan ben je bij het Sport Paramedisch Centrum van FysioMedics aan het juiste adres. Bij FysioMedics ervaar je altijd top(sport) service. Wij richten ons op sportgerelateerde klachten, revalidatie en performance. Middels data analyse leggen wij veel nadruk op blessurepreventie en op het gebied van knierevalidatie mogen we ons inmiddels wel expert noemen. De inzet van reguliere (sport)fysiotherapie wordt gecombineerd met moderne technologie en 360 camerasystemen om fullservice gezondheidsdiensten aan te bieden. Sportfysiotherapie en sportgezondheid, daar ligt onze passie!

Wij hebben ons nieuwe centrum in Oldenzaal in 2019 in gebruik genomen en zijn erg trots op het resultaat. Naast 3 behandelkamers bevat het 3 verschillende ingerichte trainingsruimtes en een heus bewegingslab. Het team van FysioMedics Oldenzaal bestaat uit 5 (sport)fysiotherapeuten, een bewegingswetenschapper en een medisch personal trainer. Ieder met een passie voor zijn of haar vakgebied. Hiermee zijn we in staat om jou van je blessure af te helpen, je optimaal te kunnen begeleiden tijdens je revalidatietraject en je bij te staan als je je levensstijl wilt verbeteren. We vinden het niet alleen belangrijk om een klacht te verhelpen, maar ook om deze in de toekomst te voorkomen. Naast het verhelpen van blessures helpen we je ook graag om jouw sportprestaties naar een hoger niveau te tillen.

Sportzorg

Training

Revalidatie

Reviews waar we trots op zijn

 • Afgelopen 1.5 jaar goede zorg en revalidatie gehad voor mijn knie. Altijd heel vriendelijk en ze weten waar ze het over hebben. Dank Kishan!

  thumb Seb Mol
  7 juli 2023
 • Top fysio, Epte behandeling profi uitgevoerd.

  thumb Stephan leijssenaar
  7 juni 2023
 • Na meer dan een half jaar rond te hebben gelopen met mijn klachten, waarbij andere zorgverleners mij niet of nauwelijks verder konden helpen, lukte dat hier wel. Met goede oefeningen en een duidelijke richting om op te gaan, heb ik hier zeer goede fysiotherapie gehad.

  thumb Marnik Oude Griep
  18 mei 2023
 • Mijn ervaringen met fysiomedics zijn erg goed. De klachten waar ik mee kwam zijn zo goed als verholpen door de fysiotherapie die ik van Kishan kreeg. Het fijne was dat er goed geluisterd werd en overlegd. De intake was zeer uitgebreid en er werd goed door gevraagd. Ook goede uitleg wat er gedaan werd tijdens de behandeling. Mocht ik weer klachten ontwikkelen, zal ik zeker weer naar FysioMedics gaan. Gert van der Veen.

  thumb Gert van der Veen
  22 maart 2023
 • Super gemotiveerde mensen die meedenken. Ze hebben voor jong en oud een goed trainings programma .

  thumb Kitty Looman
  7 maart 2023

Wat kan FysioMedics voor jouw sportgezondheid betekenen?

1. SPORTZORG & REVALIDATIE

FYSIOTHERAPIE REVALIDATIE ALS TOP (SPORT) SERVICE

Niets is belangrijker dan een goed herstel na een ongeval, blessure of medische ingreep. Het is belangrijk dat jouw lichaam zo snel mogelijk normaal belast kan worden in het dagelijks leven. Vanuit daar kunnen wij kijken naar jouw sportieve wensen en doelen.
In onze moderne trainingsruimtes in Oldenzaal werk jij samen met een van onze sportfysiotherapeuten aan jouw (sport)gezondheid door middel van een revalidatieprogramma op maat. Een mooie mix van topsporters, amateursporters en jeugdige talenten zul je tegenkomen in onze praktijk. Wij onderhouden korte lijnen met de specialisten van OCON en het MST. Wij begeleiden en adviseren en zetten behandelingen op een dynamische manier om naar jouw persoonlijke doelen. Een moderne sportfysiotherapeut is bij ons ook jouw coach en begeleider!

FYSIOMEDICS EXPERT OP GEBIED VAN VOORSTE KRUISBAND LETSEL!

2. KRACHTTRAINING & LEEFSTIJL

TRAINING VOEDING MINDSET

Bij onze PPT train je op onze locatie afwisselend met een sportfysiotherapeut en een personal trainer. Hierbij werken de sportfysiotherapeut en de personal trainer nauw samen, om voor jou de beste en meest effectieve trainingsroute te kiezen. Bij PPT train je in fases, wij bepalen in welke fase je moet beginnen zodat jij in een rustig maar effectief tempo je training opbouwt. Je krijgt persoonlijke begeleiding op het gebied van (herstel) training en gedrag, maar ook op gebied van voeding en levensstijl.

Verschillende fysieke testen worden afgenomen en gedurende de tijd herhaald. Ons trainingsmodel wordt doorlopen om jou die stabiliteit, kracht en power te geven die je nodig hebt om op jouw hoogste niveau te acteren en te presteren. Op deze manier stippelen we voor jou de juiste route uit, om op jouw hoogste niveau terug te keren in je (top)sport.

HAAL HET MAXIMALE UIT JEZELF!

3.SPORTANALYSE & DATA

Om zowel de kwaliteit van onze zorg voor jou als patiënt te verhogen, én innovatie en onderzoek in de sportfysiotherapie optimaal te stimuleren, gebruiken wij verschillende tools op gebied van moderne meetapparatuur en testmethodes die we via ons eigen dataplatform analyseren. We behandelen je als echt (top)atleet/sporter én als persoon, dus gaan sport-specifiek met je aan de slag, op alle facetten van jouw sport waarbij jouw data verkregen uit onze bewegingsanalyses erg waardevol voor ons zijn. Daarmee kunnen wij een uitstekend beeld krijgen in je functioneren en hiermee duidelijk inzichtelijk krijgen hoe je ervoor staat. Daarnaast kunnen wij die data gebruiken om zelf onderzoek te doen en daardoor zijn we nog beter in staat zijn om je passend te helpen.

Onze nieuwste innovatie: de WalkerView


De WalkerView 3.0 SCX, een high-tech loopband, met ingebouwd krachtplatform, 3D-camerasyteem én VR-scherm, die zijn snelheid aanpast aan jouw eigen (hard-)looptempo. Daarmee kunnen wij je (hard-) looptechniek beoordelen aan de hand van verschillende parameters, zoals mobiliteit, impact van load en contacttijd, zodat we vanuit de gehele keten kunnen zien waar je asymmetrisch beweegt en waar je verbeterpunten liggen.

Hiermee kunnen we vervolgens namelijk specifiek op jouw lichaam, klacht en techniek trainen. Dit kan zowel voor revalidatie worden gebruikt, als ook voor verbeteren van je performance, maar kan ook worden ingezet om eventuele onderliggende oorzaken van langdurige klachten te verklaren.
Een ander innovatief project is dat we aan de hand van een persoonlijk gebouwd platform verschillende (veld-)testen kunnen uitvoeren en die kunnen verwerken én analyseren op basis van onze eigen verzamelde database. Daarmee kunnen we persoonlijk advies geven die voor jouw (team-) sport belangrijk zijn.Maak een (online) afspraak of bezoek ons sportspreekuur

Fysiotherapie Oldenzaal bij MST in Oldenzaal

Sportspreekuren in het Medisch Spectrum Twente Oldenzaal.

Om sporters nog beter te kunnen begeleiden bieden we sportspreekuren aan in samenwerking met Jeroen van der Weide, praktijk voor gespecialiseerde fysiotherapie. Met deze deskundigheid is het mogelijk om manuele therapie en sportfysiotherapie gericht te combineren.

Wil je weten wat voor jou de optimale weg naar sporthervatting is? Maak dan een afspraak op het sportspreekuur.

VSO Sportzoling

EEN DYNAMISCHE VOETANALYSE OP OLYMPISCH NIVEAU

Onze Fysiomedics filosofie is dat we bij het beoordelen van blessures naar de gehele beweegketen kijken. Dus heb jij last van je voet, onderbeen, knie of heup dan zouden speciaal op maat gemaakte sportzolen uitkomst kunnen bieden. Voor het aanbieden van sportzolen hebben wij heel bewust gekozen voor het VSO concept. Dit concept is ontwikkeld op het Nationaal Sportcentrum Papendal en wordt al jarenlang gebruikt door vele topsporters maar ook met succes ingezet voor de breedtesport.

Jesse en Eva zijn opgeleid op Papendal om het bewegingsgedrag van je voeten-benen-romp te analyseren, en te bepalen of jouw manier van bewegen de klacht kan veroorzaken. Op basis van onderzoek, dynamische drukplaatmetingen en loopanalyse wordt een 3D-computermodel van je zooltje ontworpen. Je persoonlijke en sportspecifieke sportzolen worden computergestuurd gefreesd en kunnen binnen 10 dagen opgehaald worden bij ons op de praktijk. Tijdens het ophalen zal alles dan nog keer gecontroleerd en doorgenomen worden. Tot een half jaar na aanschaf voeren we eventueel benodigde controles en aanpassingen uit. Een verwijzing van een huisarts is niet nodig. Via contact kun je een afspraak maken bij Jesse of Eva. Uiteraard heeft een analyse en advies ook preventieve waarde als er geen klachten aanwezig zijn, ongeacht je sport- en bewegingsniveau . Wij ondersteunen maximale prestatie!

Fysiotherapie bij FysioMedics Oldenzaal

Wil je weten wat wij voor jouw klachten kunnen betekenen? Neem dan  contact met ons op. Wil je direct antwoord, dan kun je ons altijd een whatsappbericht sturen. Als je liever direct online een afspraak in wilt plannen, dan kan dit gemakkelijk via onze online boekingsmodule. Fysiomedics staat voor je klaar!

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en dankzij onze gunstige ligging en uitstekende praktijkfaciliteiten ontvangen wij ook veel patiënten/sporters uit De Lutte, Rossum, Weerselo, Denekamp, Losser en Deurningen. We zien je graag in onze praktijk.

Fysiomedics Oldenzaal
Enschedesestraat 7575 AB Oldenzaal
053 – 478 99 90
info@fysiomedics.nl