Hielspoor

Hielspoor: een vervelende blessure

Hielspoor betekend dat de aanhechting van de peesplaat van de onderzijde van de voet aan de hak overbelast is. Dit resulteert in een vervelende, stekende pijn in de onderzijde van de voet. Heb je het vermoeden dat je een hielspoor hebt? Dan raden we het aan om je te laten behandelen door een fysiotherapeut. Door hielspoor te behandelen met bijvoorbeeld shockwave kan de klacht gericht worden verholpen.

HIELSPOOR SYMPTOMEN

Hielspoor kun je herkennen aan pijn en stijfheid onder de hiel. De pijn ontstaat wanneer je lang stilstaat of als je loopt. De pijn is gedurende de dag stabiel, maar piekt bij het opstaan. Als je hielspoor hebt dan heb je ook problemen om lang stil te staan, een stijf of gespannen gevoel onder de voet en heb je pijn bij het autorijden.

HIELSPOOR BEHANDELEN

Hielspoor kan worden behandeld door simpelweg rust te nemen, naast rust kunnen er ook kracht en stabiliteitsoefeningen worden gedaan. Over het algemeen kunnen hielspoor klachten lang aanhouden. De klachten van hielspoor kunnen snel terugkomen, het is dan ook zeer belangrijk om samen met een fysiotherapeut een plan op te stellen, zo kun je voorkomen dat de klacht binnen enkele weken terugkeert.

FYSIOTHERAPIE BIJ HIELSPOOR

Zoals al eerder aangegeven is het erg belangrijk om bij klachten je te laten behandelen door een fysiotherapeut. De fysiotherapeut zal eerst een diagnose doen om vast te stellen dat het om hielspoor gaat. Fysiomedics heeft professionele echoapparatuur waarmee de klacht duidelijk in kaart kan worden gebracht. Na een scherpe analyse van de gemaakt echo kunnen we starten om de klacht te behandelen.

BEHANDELING VAN HIELSPOOR

Het behandelen van hielspoor gebeurt in een aantal fases. Er zal een plan worden opgesteld om de belasting te verlagen. Om hielspoor te kunnen genezen is rust namelijk zeer belangrijk.

Hielspoor is gelukkig ook goed te behandelen met shockwave therapie. Omdat we dankzij de echo goed kunnen zien waar het probleem zich bevindt, kunnen we het probleem ook gericht oplossen. Een aantal voordelen van het gebruik van shockwave zijn:

  • Shockwave is een milde behandelvorm, er komt geen chirurgie of geneesmiddel aan te pas.
  • De behandeling duurt niet lang, gemiddeld duurt een behandeling zo’n 20 minuten.
  • Shockwave pakt gericht de oorzaak aan in plaats van de symptomen die eruit voortvloeien.
  • Dankzij shockwave kan een injectie of operatie vaak worden voorkomen.

BEHANDEL HIELSPOOR BIJ DE SPECIALIST IN ENSCHEDE, OLDENZAAL & BOEKELO

Fysiomedics is zeer ervaren in het behandelen van hielspoor. In ons team hebben we meerdere voetspecialisten. Daarnaast hebben we ook de juiste apparatuur om het probleem doeltreffend op te lossen (echografie en shockwave). Neem gerust contact op, zodat we samen kunnen bespreken hoe we jouw klachten op gaan lossen. Wil je direct antwoord? Stuur dan gerust een whatsapp bericht.

FysioMedics heeft locaties in Enschede, Boekelo en Oldenzaal