Ik vraag me altijd 1 ding af: Waar is de balans?

Balans is zó ontzettend belangrijk, balans het hele jaar door, balans in je privé leven maar ook met jezelf, balans met je voeding, balans met je training, BALANS.

Zo is het natuurlijk ook met je training. Ik bedoel: wil je echt wat bereiken, dan ga je het ook bereiken? Dat komt helaas niet aanwaaien ofzo. En ja, misschien is het moeilijk, maar is dát dan hetgene wat je tegenhoudt? Waar is je ruggengraat? Als het makkelijk zou zijn, zou het misschien wel helemaal niks aan zijn en zou iedereen het doen.

Wat ben je streng Laura.

Ja! Soms moet dat ook gewoon even, want je kunt absoluut genieten van lekker eten én je aan je doel houden. Hetzelfde geldt uiteraard voor trainen, wil je wat bereiken en sterker worden, zul je 100% moeten geven, geef je 80% haal je nooit de 100%. Dat is prima, als dat voor jou prima is, maar dan zul je je doel bij moeten stellen. En daar komt de balans om de hoek kijken. En jouw balans kunnen we samen gaan ontdekken en uitvoeren.

En dan is er nog een ander dingetje, want sommige mensen hebben last van hun hormonen. Kinderen die net in de pubertijd zitten ondergaan lichamelijk (en geestelijk ook) een hele transitie, maar ook vrouwen tussen de 40 en 60 jaar. Hormonen kunnen het dan éxtra moeilijk maken om af te vallen. En laat ik nou nét zijn begonnen met een nieuwe cursus: hormooncoach

Wat is een hormooncoach?

Als Hormooncoach krijg ik inzicht in de werking van het hormoonstelsel en coach ik jou door enkele levensaanpassingen naar een gezond en meer vitaal leven. Het is een heel praktische benadering, vanuit het hormonale systeem kijk ik naar je klachten en geef ik advies op gebied van voeding, training en stressbeperking. Hormonale klachten kunnen komen door ziekte (Pathologisch) of door normale hormonale schommelingen (Fysiologisch). Je lichaam is continu bezig om de gezondheid te bewaken door het in- en externe milieu te herstellen en het evenwicht hierin proberen vast te houden, dit noemen we Homeostase. Als je lichaam uit balans is (Fysiologisch of Pathologisch) dan is er een verstoring in deze Homeostase. En daar moet wat aan gebeuren. Samen met jou ga ik kijken waar we en hoe we dit het beste kunnen verhelpen.

Trouwens: ook mannen kunnen last hebben van hun hormonen. Het komt gemiddeld veel minder voor dan vrouwen, maar het komt voor!

Heb jij last van jouw lichaam en wil jij meer inzicht hierin krijgen en weer de baas worden over jouw lichaam mét meer balans? Plan dan een afspraak in bij mij via laura@fysiomedics.nl.

Heel goed begin van het nieuwe jaar gewenst.

Sportieve groet,

Laura

Tags: ,

2 Replies to “Ik vraag me altijd 1 ding af: Waar is de balans?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.