In een jaar 2 nieuwe heupen en hoe dan verder

Al jaren had ik pijn in mijn linkerbeen en verzon ik steeds meer smoesjes om iets niet te hoeven doen, en als ik er niet onderuit kon dan ‘waggelde’ ik me door de dag, verschrikkelijk!  Het was ook wel even schrikken toen bleek dat ik een nieuwe heup moest maar vanaf het moment dat ik geopereerd was geen pijn meer, heerlijk. Maar dan denk je weer vooruit te kunnen en wil je rechterheup niet in het nieuwe tempo mee, weer naar de orthopeed en ook rechts werd een nieuwe heup geadviseerd.

 Maar goed, dan heb je twee nieuwe heupen, doe je keurig de oefeningen die je krijgt van je fysiotherapeut maar bij mij rees wel de vraag; hoe nu verder? Ik wil graag weer alles kunnen maar vooral: weer vertrouwen krijgen in mijn lijf zonder de angst voor pijn want bij alles wat je doet denk je; ’kan dit wel, straks krijg ik weer pijn, of is dit wel goed voor die heup’??

Ik heb contact gezocht met Jeroen van FysioMedics, ik zag allemaal van die filmpjes met jonge topsporters, scheidrechters, FC Twente spelers maar toch ook het woord: revalidatie. Jeroen legde simpelweg uit; ‘Wij zijn fysiotherapeuten die lopen in trainingspak en gaan samen met jou, een op een, aan de slag om weer fit te worden met een bepaald doel; alles weer kunnen en vooral DURVEN!!

We zijn gaan werken aan conditie, balans, en spierkracht opbouwen, vaak waren er oefeningen waarbij ik eerst eens twijfelachtig keek, en me dan bedacht dat ik dat nooit zou kunnen, maar elke keer weer verbaas ik mij erover hoe ze me dingen laten doen waarvan ikzelf had bedacht dit niet meer te kunnen, ze helpen en corrigeren waar het nodig is. De oefeningen worden steeds intensiever, we trainen explosiviteit, korte pittige oefeningen in hoog tempo achter elkaar.

 En het mooiste is; nooit gedacht dat ik het nog leuk zou vinden ook, twee keer in de week ga ik met heel veel plezier naar ze toe. Ik ben superblij met mijn twee nieuwe heupen, ik heb totaal geen pijn meer (soms zou ik de orthopeed wel willen bellen en vertellen hoe zo’n gelukkig mens ik ben) maar echt net zo blij met Jeroen, Jesse en Max van FysioMedics want zonder hun trainingen had ik niet gestaan waar ik nu sta; TOP-TEAM!! Dank jullie wel!!  

One Reply to “In een jaar 2 nieuwe heupen en hoe dan verder”

  1. Wat heb je dit geweldig verteld Ageeth.
    Heel blij voor je met het resultaat, fantastisch.
    Hoop je nog vaak te ontmoeten bij Fysio Medics, want ook Jan en ik vinden het heerlijk om zo onder begeleiding onze conditie op te bouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.