Knieklachten


Bij een knieklacht is het belangrijk om te onderzoeken welke structuur is aangedaan, er zijn namelijk zeer veel uiteenlopende knieklachten. Afhankelijk van de diagnose wordt er een behandeling gestart. Dit kan een behandeling zijn in de behandelkamer, maar er kan ook worden gestart met oefentherapie. In veel gevallen worden beide gecombineerd.

Met de Keiser-apparatuur wordt de knieklacht inzichtelijk gemaakt

Behandeling van knieklachten

Zoals we hierboven al hebben gelezen is de manier van behandelen afhankelijk van de diagnose die is gesteld. De diagnose wordt gesteld door middel van verschillende testen. Naast de verschillende testen wordt er vaak nog een echo ingezet om de uitkomst van de test te bevestigen.

Om een knie goed te kunnen revalideren wordt er gebruikt van vele behandelsoorten. Zo kan er gebruik worden gemaakt van:

Afhankelijk van de aangedane structuur zal een combinatie van bovenstaande behandelmogelijkheden worden ingezet.

Knie revalidatie bij FysioMedics

FysioMedics maakt gebruik van Keiser apparatuur en 360-graden camera’s. Dankzij deze apparatuur zijn we in staat om klachten zeer goed visueel weer te geven. Als patiënt weet je waar over wordt gesproken, omdat wij je de aangedane structuren en klachten duidelijk kunnen laten zien. Naast onze uitstekende binnen faciliteiten kunnen we ook buiten aan de slag met het revalideren of verhelpen van de sport gerelateerde klacht.

Het behandeltraject kan sportspecifiek worden worden beëindigd. De kans dat de klacht terugkomt wordt daardoor zeer klein. Door de sport weer in kleine stapjes uit te oefenen en rustig op te bouwen krijg je ook meer vertrouwen in het opnieuw uitvoeren van de beweging. Heb je interesse in onze diensten en wil je weten wat we voor jouw knieklachten kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, of kom naar één van onze inloopspreekuren.

FysioMedics heeft locaties in Enschede, Boekelo en Oldenzaal