KRACHTPLATFORM

KRACHTPLATFORM FYSIOTHERAPIE ENSCHEDE

Heb jij al een geruime tijd last van een (sport) blessure aan knie, heup of enkel? Of moet je revalideren na een operatie?

Wat is het krachtplatform?

Wij beschikken over een krachtplatform om onze bewegingsanalyse een nieuwe dimensie te geven. Het krachtplatform wordt gebruikt voor:

– het testen van het prestatievermogen

– het bepalen van sterke en zwakke fysieke eigenschappen

– het evalueren van de training

– het beoordelen van risicofactoren voor blessures

– directe feedback


Door het apart meten van linker en rechter been kunnen disbalansen beter worden herkend. Met de testinformatie kan een trainingsprogramma worden opgesteld dat specifiek gericht is op de zwakkere punten, zodat de training effectiever en efficiënter kan worden uitgevoerd en geëvalueerd.

Wanneer gebruiken we het krachtplatform?

Testen

Bent je geopereerd en/of bezig met een revalidatie? Tijdens dit traject worden er meerdere testmomenten ingepland om zo de voortgang te monitoren. Zo kunnen we met de resultaten van het krachtplatform de revalidatie nog specifieker op jouw bewegen aanpassen. Daarnaast is met de eindmeting het resultaat na een (trainings)traject goed in kaart te brengen!

Testing kan ook gebruikt worden om meer inzicht te krijgen in de beweegketen om zo langdurige blessures aan bijvoorbeeld heup en knie te begrijpen.

Tijdens training

Tevens kan dit platform gebruikt worden als trainingstool waarbij live-feedback wordt gegeven, bijvoorbeeld tijdens een squat, waarbij getracht wordt te streven naar symmetrisch bewegen.
Zo train je nog effectiever!

Nieuwsgierig of het krachtplatform voor jou uitkomst bied? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.