lopersknie

Heeft u last van stekende pijn in de buitenkant van de knie? Dan heeft u waarschijnlijk last van een runners knee. Een lopersknie is een zeer bekende blessure onder hardlopers en komt dan ook bij ruim 1 op de tien mensen voor. Het is sterk af te raden om met een runners knee door te blijven lopen. Hierdoor kunnen de klachten namelijk verslechteren. Het wordt dan ook aangeraden om een bezoek te brengen aan de fysiotherapeut. De fysiotherapeut kan kijken wat de oorzaak is van de blessure en samen met jou een plan maken om de klacht op te lossen. Het is ook belangrijk om samen een trainingsplan op te stellen, zodat een nieuwe blessure kan worden voorkomen.

HET ONTSTAAN VAN EEN LOPERSKNIE

Een lopersknie ontstaat door overbelasting, deze overbelasting kan uit meerdere dingen voortkomen. Zo kan een lopersknie ontstaan als de trainingsintensiteit niet op de juiste manier wordt opgebouwd. Ook bij ervaren sporters kan een lopersknie optreden als de intensiteit te snel toeneemt. Een lopersknie komt vooral voor bij hardlopers, wielrenners en wandelaars.

STEKENDE PIJN BUITENKANT KNIE

Een lopersknie wordt bijna altijd herkend aan stekende pijn in de buitenkant van de knie. De pijn komt vaak niet voor bij het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden, maar wordt pas gevoeld bij het uitoefenen van een sport. Ook na de training zijn er vaak verschijnselen van stekende pijn in de knie. Naast de stekende pijn geeft een lopersknie de volgende symptomen:

  • De pijn sluipt er rustig in bij de start van een training
  • De pijn verdwijnt en wordt minder hevig als je bent gestopt met de training
  • Je hebt pijn bij het strekken of buigen van je knie

FYSIOTHERAPIE BIJ EEN LOPERSKNIE

Net zoals bij veel andere lichamelijke klachten speelt rust een zeer belangrijke rol bij het verhelpen van een lopersknie. Naast het nemen van rust is fysiotherapie sterk aan te raden. Samen met de fysiotherapeut wordt er namelijk gekeken waardoor de lopersknie is ontstaan. Vervolgens stel je samen een behandelplan op, dit om te voorkomen dat je niet weer te intensief begint, waardoor de klacht terugkeert.

Hoe FysioMedics jouw klacht kan verhelpen

Fysiomedics heeft een ruime kennis en de technologie om allerlei peesklachten zeer doeltreffend te behandelen. Hoe we dit doen?

Allereerst brengen we de klacht in beeld met ons gloednieuwe echo apparaat. Deze echo geeft ons zoveel meer inzicht in de kwaliteit van je peesstructuren mede door alle nieuwe functies en topkwaliteit beeld.
Na het maken van de echo kunnen we beslissen welke behandelmethode het beste aansluit bij jouw peesklachten.

FYSIOMEDICS, IS DE HARDLOOPKLACHTEN SPECIALIST IN ENSCHEDE, OLDENZAAL & Boekelo

Fysiomedics heeft een groot team met specialisten die zeer ervaren zijn in het verhelpen van allerlei klachten die ontstaan door hardlopen. Ook hebben we de juiste apparatuur om de kern van het probleem te achterhalen. We hebben de middelen om een uitgebreide analyse te doen, zo helpen we je niet alleen van je klacht af, maar voorkomen we ook dat je nogmaals een runners knee oploopt.

FysioMedics heeft locaties in Enschede, Boekelo en Oldenzaal