FysioMedics running-analyse: dé running-analyse voor iedereen!

Ben jij nieuwsgierig naar jouw loopkwaliteiten en wil je weten wat er beter kan? Wij besloten Jesse eens aan de tand te voelen over een running-analyse van FysioMedics, lees snel verder!

Door een running-analyse te doen kom je te weten hoe je loopt, wat je houding is en wat er verbeterd kan worden. Vooral dat laatste is natuurlijk interessant, want met een betere looptechniek worden blessures voorkomen. Jesse voert running-analyses uit bij FysioMedics Oldenzaal, dus hij weet er alles van.

De FysioMedics running-analyse van stap tot stap

Jesse, hoe werkt een FysioMedics running-analyse nu precies. Wat heb jij allemaal nodig om een goede analyse te kunnen doen?

‘Eigenlijk zijn aantal dingen echt onmisbaar voor een goede running-analyse. Allereerst heb ik natuurlijk een loopband waar de loper een tijdje kan lopen. Deze  high tech loopband met ingebouwd krachtplatform, genaamd de Walkerview staat bij ons op locatie Oldenzaal.  Het 3D camerasysteem en VR-scherm analyseerd alle resultaten die ons inzicht verschaffen om het juiste advies te geven.

Welke details worden er gemeten met een WIVA sensor en een EMG-broek?

‘De sensoren meten verschillende parameters waaronder de staplengte, stapfrequentie, rotatie van het bekken, het  inzakken van de heupen, wel of niet inzakken van de voeten en de landing van de voet. Het verschil tussen links en rechts wordt goed duidelijk middels deze geavanceerde senortechnologie.

Wat is het stappenplan voor de loper tijdens een running-analyse bij FysioMedics?

‘De analyse zal beginnen met een gesprek en een onderzoek naar de heup, knieën en voeten. Daarna zal de loopanalyse plaatsvinden. Wij laten de loper eerst op blote voeten op de loopband wandelen. Daarna worden de hardloopschoenen of sportschoenen aangetrokken en kan het echte werk beginnen. Als laatste nemen we een 2D voetscan en laten we we een keer blootvoets over een dynamische drukplaat lopen.

Hightech analyse voor topresultaten

We weten nu dat er veel slimme technologie komt kijken bij een running-analyse van FysioMedics, maar hoe analyseer je de resultaten?

‘Uiteindelijk wordt er voor de loper een rapport gemaakt met screenshots van het hardlopen en de uitslagen van de sensoren. Bij de video’s van de loper is het vooral belangrijk om goed te kijken naar de beweging, door veel in slow-motion en frame-by-frame af te spelen. In deze video’s zijn ook al resultaten van de verschillende geteste parameters te zien, dan komen de beelden en de cijfers mooi samen. Door deze video-feedback ga je bewuster lopen. Daarna worden er nog adviezen en oefeningen meegegeven om je loop houding te verbeteren en/of blessures te voorkomen.’ Verder kunnen we je uiteraard inplanne voor Walkerview looptraining.

Wat maakt de FysioMedics running-analyse anders dan andere running-analyses?

‘Wij zijn ontzettend innovatief en vinden het belangrijk om te vernieuwen wanneer er een verbetering mogelijk is. Met de walkerview hebben we de primeur in heel Nederland. Doordat goed materiaal tot goede analyses leidt kunnen wij daadwerkelijk samen met de loper een plan van aanpak opstellen.’

Perfect voor iedere ambitieuze sporter

Wie komen bij FysioMedics voor een running-analyse?

‘Er komen veel verschillende mensen bij ons voor een analyse van hun loop. Eigenlijk hebben alle sporters die veel moeten lopen baat bij een goede loop, dus ook voetballers en hockeyers komen vaak langs. Zelfs in het dagelijks leven en bij het wandelen kan een running-analyse van pas komen om klachten te analyseren en samen aan een oplossing te werken.’

Is een running-analyse zwaar voor de loper?

‘Nee, dat valt heel erg mee. We beginnen altijd met een kleine warming-up om een beetje kennis te maken met de loopband en de technieken. Meestal zijn de gegevens binnen een paar minuten compleet, dus het is vaak niet nodig om kilometers te lopen. Dat is trouwens wel nodig wanneer klachten pas na een tijdje lopen optreden, dan moet de loper doorlopen tot dat punt om ook dat te kunnen analyseren. Maar misschien moet jij zelf eens op de loopband staan om te ervaren of het zwaar is!’

Een running-analyse bij FysioMedics is inderdaad niet zwaar, Jesse heeft gelijk. De resultaten zijn ontzettend zinvol om te zien en motiveren om te gaan lopen. Ben jij ook ambitieus en wil je inzicht in jouw beweging? Twijfel niet en maak snel een afspraak bij FysioMedics !

Tags: , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.