Nekklachten

Nekpijn is een vervelende klacht die bij iedereen wel eens voorkomt. De pijn die gevoeld wordt komt uit de bewegende delen van de nek. Dit zijn de banden, de spieren en de kleinere gewrichten.

Nekpijn begint in veel gevallen als een zeurende pijn die wordt gevoeld aan één of beide kanten van de nek. Deze geleidelijke pijn kan plotseling worden gevoeld, maar kan ook langzaam en geleidelijk opkomen. De pijn wordt vaak gevoeld in de dagelijkse werkzaamheden, bijvoorbeeld tijdens het autorijden of stofzuigen. Nekpijn kan net als andere klachten uitstralen naar de armen, hand of vingers. In sommige gevallen gaat nekpijn ook gepaard met aanhoudende hoofdpijn als gevolg van uitstraling van de pijn of stijfheid.

WAT KUN JE ZELF DOEN BIJ EEN ZERE NEK

Langdurige stress, een te hoge werkdruk of lange tijd in een verkeerde houding zitten. Dit zijn allemaal factoren die nekklachten en dus een zere nek kunnen veroorzaken. Door in het beginstadium van de klachten de bovenstaande factoren te vermijden kunnen de klachten worden verholpen. Ook kun je met sporten en bewegen de nekspieren versterken en versoepelen. Dit kan het herstel van de nekklachten bevorderen en de kans op nieuwe klachten neemt hierdoor af.

WAT KAN FYSIOTHERAPIE VOOR DE KLACHT BETEKENEN?

Bij aanhoudende nekklachten is het verstandig om naar de fysiotherapeut te gaan. De fysiotherapeut zoekt dan samen met jou de oorzaak van de nekklachten en zal je oefeningen meegeven om de nek weer in beweging te krijgen. Het is echter ook belangrijk om terugkerende nekpijn te voorkomen. Daarom zal de fysiotherapeut je ook advies meegeven om op de juiste manier te gaan bewegen en sporten.

FYSIOMEDICS – DE NEKKLACHTEN SPECIALIST IN ENSCHEDE, BOEKELO & OLDENZAAL

Heb je al een langere tijd last van een zere nek (langer dan 6 weken)? Dan raden we je aan om een afspraak te maken. Fysiomedics heeft op elk (klachten) gebied zijn eigen fysiotherapeutische specialist. Deze specialist helpt je graag met het verhelpen van jouw nekklachten en adviseert je om toekomstige klachten te voorkomen. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Je kan ook gemakkelijk een online afspraak maken.

FysioMedics heeft locaties in Enschede, Boekelo en Oldenzaal