Nekklachten

nekklachten enschede en oldenzaal

FYSIO VOOR NEKKLACHTEN IN ENSCHEDE EN OLDENZAAL

Stel je voor dat je elke ochtend wakker wordt met een stijve, pijnlijke nek die je dagelijkse activiteiten belemmert. Dit is helaas een realiteit voor velen. Van pijnlijke stijfheid tot scherpe, aanhoudende pijnen. Deze aanhoudende nekklachten kunnen aanzienlijke belemmeringen veroorzaken in het dagelijks leven. Gelukkig biedt nekklachten fysiotherapie een effectieve benadering voor het verlichten van nekpijn en het herstellen van de normale functie van de nek.

NEKPIJN: ACUTE, CHRONISCHE OF TERUGKERENDE NEKKLACHTEN

Nekpijn komt uit de bewegende delen van de nek. Dit zijn de banden, de spieren en de kleinere gewrichten. Het begint in veel gevallen als een zeurende pijn aan één of beide kanten van de nek, voelbaar vooral in de dagelijkse werkzaamheden zoals tijdens het autorijden of stofzuigen. Je kunt deze pijn plotseling voelen, maar de pijn kan ook geleidelijk opkomen.

Misschien voel je pijn voornamelijk in je nek, maar je kunt ook last hebben van uitstraling naar andere gebieden, zoals je schouders, armen, handen of zelfs je vingers. Soms zorgen nekklachten voor aanhoudende hoofdpijn als gevolg van uitstraling van de pijn of stijfheid. Terugkerende nekklachten kunnen van korte duur zijn, variërend van enkele dagen tot maximaal zes weken (acuut), maar ze kunnen ook voor meer dan drie maanden aanhouden (chronisch).

WAT KUN JE ZELF DOEN BIJ AANHOUDENDE NEKKLACHTEN?

Langdurige stress, een te hoge werkdruk of lange tijd in een verkeerde houding zitten. Dit zijn allemaal factoren die aanhoudende nekklachten kunnen veroorzaken. Probeer daarom bij beginnende nekpijn dit soort zaken te voorkomen. Sporten en bewegen helpt om de nekspieren te versterken en versoepelen. Dit bevordert het herstel en verkleint de kans op terugkerende nekklachten. Verminderen je nekklachten niet? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of maak online een afspraak.

WANNEER GA JE MET NEKKLACHTEN NAAR DE FYSIO?

Fysiotherapie kan van onschatbare waarde zijn voor aanhoudende nekklachten. Er zijn verschillende situaties waarin het aan te raden is een fysiotherapeut je nekklachten te laten beoordelen, zoals:

  • onverklaarbare, aanhoudende nekklachten: wanneer je nekpijn eindeloos lijkt te duren en geen duidelijke oorzaak heeft
  • herstel na een blessure: wanneer je nek na bijvoorbeeld een whiplash stijf en pijnlijk blijft
  • herstel na een operatie: wanneer je na een nekoperaties last hebt van pijn en stijfheid in de nek

NEKKLACHTEN FYSIO IN ENSCHEDE EN OLDENZAAL

Bij aanhoudende nekklachten is het verstandig om naar de fysiotherapeut te gaan. De fysiotherapeuten van Fysiomedics staan voor je klaar om, samen met jou, de oorzaak van je nekklachten te achterhalen en je oefeningen mee te geven om je nek weer in beweging te krijgen. Nekklachten fysio is geen ‘one-size-fits-all’ benadering. Daarom werken we met diverse technieken, variërend van hands-on manipulatie tot specifieke oefeningen, om je pijn te verminderen en je nek sterker en soepeler te maken.

FYSIOMEDICS – DE FYSIOTHERAPEUT BIJ NEKKLACHTEN IN ENSCHEDE, OLDENZAAL & BOEKELO

Heb je al een langere tijd last van een zere nek (langer dan 6 weken)? Maak dan een afspraak met een fysio voor nekklachten bij Fysiomedics. Wij hebben op elk (klachten) gebied onze eigen fysiotherapeutische specialist. Onze specialist helpt graag je te bevrijden van die vervelende nekpijn en adviseert je om terugkerende nekklachten te voorkomen. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Je kan ook gemakkelijk een online afspraak maken. FysioMedics heeft locaties in EnschedeBoekelo en Oldenzaal.