Schouderklachten

DE MEEST VOORKOMENDE SCHOUDERKLACHTEN

Één op de vijf mensen heeft wel eens last van schouderpijn. Veel mensen lopen onnodig lang door met schouderklachten, omdat de juiste klacht vaak niet wordt vastgesteld. De schouder is één van de meest complexe onderdelen van ons lichaam. Er zijn dan ook veel verschillende soorten schouderklachten. Bij een schouderonderzoek zijn dit de klachten die heeft meeste voorkomen:

Frozen shoulder: Bij een frozen shoulder ontstaat er bewegingsverlies in de schouder. De benaming frozen shoulder is dan ook relevant aan de klacht, omdat het schoudergewricht te maken krijgt met ernstige stijfheid (frozen). De oorzaak hiervan is dat het gewrichtskapsel van de schouder ontstoken is. Hierdoor gaat het kapsel telkens krimpen en verdikken wat leidt tot stijfheid in de schouder.

Peesontsteking: Een peesontsteking wordt veroorzaak door meerdere kleine scheurtjes in de pees. Deze blessure kan worden verholpen door het nemen van voldoende rust zodat de scheurtjes natuurlijk kunnen herstellen.

Artrose: We spreken van Artrose als het kraakbeen in de schouder (deels) is versleten. Deze klacht komt dan ook vooral in de leeftijdsgroep 50+ en ouder.

Rotator-cuff: In de schouder bevindt zich een groep van vier spieren die zorgen voor de stabiliteit van de schouder. We spreken van Rotator-cuff als deze spieren niet meer goed met elkaar samenwerken met als gevolg instabiliteit van de schouder en meerdere schouderklachten.

Slijmbeursontsteking: De slijmbeurs is simpel gezegd een klein zakje die is gevuld met een gelachtige vloeistof. Het zakje dient als een stootkussen en zorgt ervoor dat je het gewricht zonder wrijving en dus zonder pijn kunt bewegen. Als de slijmbeurs ontstoken raakt dan ervaar je hier pijn van in de schouder. Bij een ontsteking kan de slijmbeurs ook opzwellen waardoor je moeite krijgt met het bewegen van de schouder.

SCHOUDERONDERZOEK IN ENSCHEDE, OLDENZAAL OF BOEKELO BIJ FYSIOMEDICS

Bij bijna alle schouderklachten is behandeling door een fysiotherapeut nodig om de klacht te  verhelpen. Bij FysioMedics werken we met de nieuwste methoden en theorieën van schouderonderzoek. Hierdoor zijn we in staat om snel vast te stellen van welke schouderklacht je last hebt. FysioMedics heeft op elk (klachten) gebied zijn eigen fysiotherapeutische specialist. Ben je benieuwd wat onze specialisten voor jouw schouderpijn kan betekenen? Neem dan contact met ons op, of kom naar één van onze inloopspreekuren.

FysioMedics heeft locaties in Enschede, Boekelo en Oldenzaal