Team Performance Analyse

FysioMedics staat bekend om haar vier praktijken, die ieder hun eigen specialisme hebben. Er is echter meer dan dat. Ook sportfysiotherapie en testing op locatie speelt namelijk een belangrijke rol. FysioMedics is erg actief in de voetbal- en Hockeywereld

WAAROM IS FYSIOMEDICS OP EEN SPORTCLUB AANWEZIG?

Bij verscheidene sportclubs is inmiddels op een of meerdere trainingsavonden een fysiotherapeut van FysioMedics te vinden voor de verzorging van sporters. Nu weet je waarschijnlijk wel dat zij tapen en behandelen, maar dat is lang niet alles! FysioMedics houdt spelers namelijk het hele jaar in de gaten om blessures te voorkomen en prestaties te verbeteren. Er wordt op de sportclub teamtrainingen verzorgd, loopscholingen gedaan en sport analyses afgenomen door ons. Er vinden dus een aantal keer per jaar fysieke testen plaats om spelers tot in detail te monitoren. Op deze manier kunnen fysieke veranderingen, zoals de groeispurt, in kaart gebracht worden. Door deze screening krijgen we inzicht in het fysiek en motoriek van de sporter. hierdoor kunnen we gerichter onze adviezen afstemmen. Ten slotte wordt er voor iedere sporter een individueel trainingsprogramma opgesteld. Dit programma is via een eigen App op je telefoon thuis te volgen.

WAT MAAKT MONITOREN VAN SPELERS ZO BELANGRIJK?

Iedere sporter beweegt op een andere manier, dus specifieke monitoring is belangrijk. Door sporters te monitoren en te onderwerpen aan fysieke testen komt FysioMedics veel te weten over beweegpatronen en fysieke belastbaarheid van de sporter. Bij de jeugd is het belangrijk om een groeispurtmeting te doen, aangezien de groeispurt invloed heeft op de fysieke belastbaarheid, blessuregevoeligheid en prestaties. Door een Jeugd screening uit te voeren, analyseren wij bewegingspatronen, asymmetrieën en zwakke schakels in het bewegen. Door middel van specifieke training kunnen verkeerde bewegingspatronen verbeterd worden. De verbetering die uiteindelijk op beeld is vastgelegd is ontzettend motiverend om te gaan sporten!

Is er ondanks het monitoren en testen toch een blessure ontstaan? Ook daarvoor heeft FysioMedics een oplossing. De veldrevalidatie kan op de sportclub zelf gevolgd worden. De behandelingen van de fysiotherapeut worden voor of tijdens de reguliere trainingen gedaan in een kleedkamer of speciaal ingerichte medische ruimte. 

DE TESTRESULTATEN ZIJN BINNEN, WAT NU?

Uiteraard zijn wij niet voor niets fan van fysieke testen. Door specifieke trainingen kan er veel winst behaald worden voor de sporter, dus zo’n test heeft resultaat. Een trainings App wordt gebruikt om iedere sporter een individueel programma te bieden. Of er nu een groeispurtmeting of veldtesten gedaan zijn, de oefeningen worden altijd afgestemd op de sporter. Naast deze app biedt FysioMedics individuele coördinatietrainingen en core stability trainingen aan om sporters sterker te maken. Samen gaan we voor het beste resultaat: op een verantwoorde manier terug naar je eigen hoogst haalbare doel !

Je ervaart topsport service.