Blessurepreventie

TALENTONTWIKKELING EN BLESSUREPREVENTIE

De visie en kennis van FysioMedics blijft zich ontwikkelen door nieuwe ideeën en innovaties op het gebied van sport en beweging. Wij bieden onder andere een groeispurtmeting, een Functional Movement Screening en een bewegingsanalyse.

FUNCTIONAL MOVEMENT SCREENING

Deze specifieke screeningsmethode biedt de mogelijkheid om verkeerde bewegingspatronen, asymmetrieën en zwakke schakels in het bewegen op de sporen. De analyse vindt plaats met behulp van camera’s, zodat op een later tijdstip de resultaten vergeleken kunnen worden. FysioMedics gebruikt deze informatie om de kans op blessures te verlagen en werkt daarnaast samen met jou aan verbetering in het algemene bewegen. De oefeningen worden zowel face-to-face als in de trainingsapp aangeboden.

GROEISPURTMETING

Omdat onze specialisatie en affiniteit ligt bij de (jeugd)sporter, vinden wij het belangrijk om hen zo goed mogelijk te begeleiden. De groeispurt verhoogt de kans op blessures en kan bovendien invloed hebben op de prestaties. Voor de sporter is het van belang om de belastbaarheid aan te passen aan de groeispurt. Wij krijgen meer inzicht in de belastbaarheid door de Peak Hight Velocity te bepalen.