Blessurepreventie

TALENTONTWIKKELING EN BLESSUREPREVENTIE

De visie en kennis van FysioMedics blijft zich ontwikkelen door nieuwe ideeën en innovaties op het gebied van sport en beweging. Blessurepreventie is een van onze belangrijkste pijlers. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk sporters en jeugd preventief te begeleiden zodat zij zich fysiek kunnen ontwikkelen en zo lang mogelijk blessurevrij kunnen sporten.

Onze blessurepreventiemodule biedt een Functional Movement Screening een loopanalyse met WIVA sensortechnologie en een krachtregistratie.

FUNCTIONAL MOVEMENT SCREENING

Deze specifieke screeningsmethode biedt de mogelijkheid om verkeerde bewegingspatronen, asymmetrieën en zwakke schakels in het bewegen op de sporen. De analyse vindt eventueel plaats met behulp van camera’s, zodat op een later tijdstip de resultaten vergeleken kunnen worden. FysioMedics gebruikt deze informatie om de kans op blessures te verlagen en werkt daarnaast samen met jou aan verbetering in het algemene bewegen. De oefeningen worden zowel face-to-face als in onze trainingsapp aangeboden.

LOOPANALYSE

KRACHTREGISTRATIE

Om de motorische controle en coördinatie te herstellen is het belangrijk kracht te trainen. Om kracht te trainen moeten we kracht testen. Belangrijk hierbij onder andere zijn links rechts verschillen.