Echografie

DIRECT INZICHT IN JE KLACHTEN MET ECHODIAGNOSTIEK

Heb je ergens pijn of last tijdens het bewegen? Door middel van echografie kan FysioMedics opnames maken van het houdings- en bewegingsapparaat. Kortom: wij kunnen direct een beeld vormen van de mogelijke oorzaak van jouw klachten en zo de juiste diagnose stellen. Ook is het mogelijk om tijdens een behandeltraject jouw vooruitgang in beeld te brengen. Blessures en aandoeningen die wij door middel van echografie kunnen vaststellen in onze fysiotherapiepraktijk in Enschede zijn spierblessures, peesblessures, slijmbeursontstekingen en verrekkingen of scheuren in kapsels of banden.

De toepassing van echografie

In de fysiotherapie wordt echografie ingezet voor het beoordelen van spier en bot aandoeningen. Echografie kan bij de volgende gewrichten succesvol worden ingezet:

  • De enkel
  • De knie
  • De heup
  • De pols/hand
  • De elleboog
  • De schouder

Een onderzoek door middel van echografie is volledig pijnloos en is niet schadelijk. Het kan dus, als dit nodig is, meerdere keren worden herhaald. Als de fysiotherapeut het echografie apparaat op de huid plaatst dan stuurt deze ultrageluidsgolven het lichaam in. Het geluid wordt door elk weefsel anders gereflecteerd, hierdoor ontstaat er een echobeeld waaruit de fysiotherapeut in bijna alle gevallen direct een diagnose kan stellen. Dankzij echografie krijgt de fysiotherapeut sneller inzicht in de klacht, er kan dus ook sneller met een gepaste behandeling worden gestart, zodat je eerder van de klacht af bent.

VERGOEDING VAN ECHOGRAFIE

Echografie wordt vergoed vanuit de standaardvergoeding voor fysiotherapie. Ben jij hier voor verzekerd, dan kost een echo jou niets. Heb je geen fysiotherapie in je pakket maar wil je wel een echo onderzoek inplannen dan bedragen de kosten 60,- euro. Je krijgt direct na het echo onderzoek je uitslag en advies.

WAT KAN ECHOGRAFIE BIJ FYSIOMEDICS VOOR JOU BETEKENEN?

Wil je weten of echografie wat voor jouw klacht kan betekenen? Bel dan met ons en maak een afspraak op onze locatie aan de Deurningerstraat 25 in Enschede. Wil je direct antwoord op je vraag? Stuur ons een Whatsapp bericht.