EPTE therapie

EPTE THERAPIE HELPT BIJ (CHRONISCHE) PEESKLACHTEN!

HEB JIJ AL LANGDURIG ÉÉN VAN DEZE KLACHTEN?

Pijn net onder de knieschijf, aan de kniepees (jumpersknee)
Pijn aan de achillespees (achillodynie)
Chronische elleboogpijn (tenniselleboog)
Chronische schouderpijn (supraspinatus pees)
Hielspoor (plantaire fasciopathie)

Maaike en Kishan zijn onze speciaal opgeleide spier-pees experts en kunnen jou helpen met een effectieve combinatie van therapievormen gecombineerd met oefeningen om de pees weer goed belastbaar te maken.

WAT IS EPTE THERAPIE?

EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten, maar ook meer acute peesklachten komen hiervoor in aanmerking. EPTE therapie is ontwikkeld in Spanje en wordt veelvuldig en succesvol toegepast bij matig en slecht herstellende letsels. Veelal bij topsporters, recreatieve sporters en bij overbelastingsletsels. De EPTE behandeling is bedoeld om de vicieuze cirkel van pijn te doorbreken en wordt altijd ondersteund met een speciaal trainingsprogramma om jouw spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.

HOE GAAT DE BEHANDELING IN ZIJN WERK?

Er wordt op het behandelgebied contactgel aangebracht. Met behulp van echografie kan de therapeut nauwkeurig zien wat de juiste locatie is om het dunne naaldje in te brengen. Jij kunt meekijken naar het echobeeld. De huid wordt eerst gedesinfecteerd voordat er geprikt wordt. Daarna wordt er met behulp van het EPTE apparaat gedurende 1-2 minuten een hele lichte elektrische stroom toegediend. Dit zet een aantal ‘lichaamseigen’ fysiologische reacties in gang die het herstel bevorderen. Het prikken kan licht gevoelig zijn. De behandeling zelf wordt meestal niet als pijnlijk ervaren, soms is het kortdurend ‘oncomfortabel’. De EPTE behandeling wordt altijd gecombineerd met oefenvormen om de belastbaarheid en het natuurlijk herstel van de pees te bevorderen.

VOORDELEN VAN EPTE THERAPIE

*Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie.
*Nauwkeurige behandeling onder echografische controle, direct op de locatie van het letsel.
*Kortdurende behandeling van 1-2 minuten per sessie. Daarna zijn er weinig tot geen beperkingen voor jouw normale dagelijkse activiteiten.
*De behandeling is nagenoeg pijnvrij.
*Na 4 tot 6 behandelingen melden patiënten in de meeste gevallen al een duidelijke pijnvermindering of zelfs volledig pijnvrij herstel.
*Weinig neveneffecten. Soms ervaart de patiënt gedurende 1-2 dagen een beurs gevoel, dit is een normale na-reactie. Er zijn verder geen negatieve bijwerkingen bekend.

IS EPTE THERAPIE JOUW OPLOSSING?

Blijf je last houden van pijn bij bewegen? Of komen de klachten steeds terug? Heb je wellicht al therapie gehad zonder het gewenste effect? Dan kan EPTE Therapie jou helpen en jouw oplossing zijn! Succesvolle resultaten worden vaak al bereikt na slechts enkele behandelingen. Zelfs bij al maanden bestaande chronische peesproblemen. EPTE therapie wordt vergoed vanuit de standaardvergoeding voor fysiotherapie. Ben jij voor fysiotherapie verzekerd, dan kost EPTE therapie jou niets.