Shockwave therapie

SHOCKWAVE THERAPIE BIEDT EEN EFFECTIEVE OPLOSSING BIJ CHRONISCHE PIJN 

Heb jij al verschillende therapieën en behandelingen geprobeerd, maar boek je niet de vooruitgang die jij wil? Shockwave therapie kan jou wellicht helpen. Shockwave therapie maakt deel uit van ons spier-peestraject en wordt aan de voorkant vaak gecombineerd met echodiagnostiek van het aangedane weefsel.

Wat is Shockwave therapie?

Shockwave therapie (ESWT) is een onderzoeksvorm waarmee er met schokgolven pijnlijke plekken in het lichaam worden behandeld. Met behulp van een apparaat voor shockwave therapie worden deze schokgolven met relatief veel energie overgebracht naar het te behandelen gebied. Tijdens deze therapie wordt de energie vanuit het pijnlijke weefsel opgenomen. Jouw lichaam reageert door herstel-stimulerende stoffen vrij te maken, waardoor bijvoorbeeld de doorbloeding verbeterd wordt of er een milde ontstekingsreactie wordt nagebootst. Bij beide reacties herstelt het weefsel snel, met als gevolg dat jij na een paar behandelingen al resultaat merkt. Bewegen gaat dan gemakkelijker en de chronische pijn zal weg blijven. Shockwave therapie helpt bij klachten als een tennis- of golfarm, pijnlijke nek, schouders of rug, pijn rondom de knie of enkel, achillespeesproblemen, hielspoor en pijn onder de voetzool.

VERGOEDING SHOCKWAVE THERAPIE

Shockwave therapie is een fysiotherapeutische verrichting en wordt daarom vergoed vanuit de standaardvergoeding voor fysiotherapie. Ben jij hiervoor verzekerd, dan kost deze shockwave therapie jou niets.

IS SHOCKWAVE THERAPIE IETS VOOR JOU?

Wil je weten of shockwave therapie wat voor jouw klachten kan betekenen? Neem dan gerust contact op met ons Blessure Preventie Centrum en of plan online een afspraak in bij onze locatie Deurningerstraat 25 te Enschede. Je kan ook ons contactformulier invullen. Wil je direct antwoord? Stuur ons dan gerust een whatsapp bericht.