Hardlopen in Enschede

HELAAS MOMENTEEL ZIJN ER GEEN HARDLOOPGROEPEN!

Als je op een verantwoorde manier wil beginnen met hardlopen dan zijn de loopgroepen van FysioMedics een goed idee. Samen in een groep hardlopen kan jou namelijk veel voordelen opleveren. Hardlopen is namelijk niet zo makkelijk als de meeste mensen denken, maar samen met een hardloopgroep en een begeleider die precies weet hoe het hoort wordt het gemakkelijker en krijg je er plezier in!

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Wanneer je aansluit bij onze hardloopgroepen kun je een aantal dingen verwachten. Ten eerste zijn er twee groepen: de beginnersgroep en de gevorderden. In de beginnersgroep oefenen we met afstanden tot de vijf kilometer. Dit is een fijn begin om te werken aan je techniek en om conditie op te bouwen. De beginnersgroep start vanaf onze locatie aan de Boekelosestraat. u sluit aan bij onze partnervereniging de Boekelopers en u traint op de sintelbaan bij ons op het sportcomplex de Zweede. De gevorderden groep traint met afstanden vanaf de vijf kilometer. Zo kunnen we techniek en conditie opbouwen om vervolgens steeds betere resultaten te behalen. Deze groep start van onze locatie aan de Deurningerstraat en u loopt de door ons uitgestippelde stadsroutes.

Voordat je begint met hardlopen maken we door middel van markertechnologie een loopanalyse. Hierbij onderzoeken we jouw hardlooptechniek en kunnen we zien of er afwijkingen in zitten. Zodat we vervolgens gezamenlijk hieraan kunnen werken, zodat je gemakkelijker en beter hardloopt en dat we blessures kunnen voorkomen. Tijdens de loopgroepen kunnen we hier gezamenlijk aan werken en uiteindelijk de vruchten van plukken. Alles voor het beste resultaat.

Vervolgens gaan we starten met de hardlooptrainingen en kennismaken met het circuit voor rompstabiliteit. We gaan er gezamenlijk aan werken dat je lekker kunt hardlopen en alles uit jezelf kan halen op jouw niveau.

HARDLOOPGROEP ENSCHEDE

Gezamenlijk hardlopen in een hardloopgroep kent vele voordelen. Ten eerste, het is gezellig! Dit is namelijk erg belangrijk want sporten moet leuk zijn. Het is fijn om samen in een goede sfeer te sporten, zodat je plezier krijgt in het sporten. Zo gaat je motivatie om weer hard te lopen omhoog. Het is ook verstandig om deel te nemen aan onze hardloopgroepen, omdat er een begeleider mee gaat. De begeleider weet hoe je moet hardlopen en kan jou helpen, zodat je gemakkelijker gaat hardlopen. In een hardloopgroep heb je ook vaak een stok achter de deur om toch te gaan trainen want het is makkelijker om het over te slaan wanneer je alleen bent. Een hardloopgroep kan je dus motiveren om toch te gaan sporten.

INTERESSE OM DEEL TE NEMEN AAN ONZE HARDLOOPGROEP IN ENSCHEDE?

Wil je meer informatie over onze hardlooptrainingen of wil je jezelf graag inschrijven? Neem dan gerust contact met ons op! Wij informeren je graag.