Veilig naar de fysiotherapeut tijdens coronavirus

De fysieke mogelijkheden voor fysiotherapie in onze praktijken worden vanaf 4 mei op een veilige manier uitgebreid. Dit gebeurt aan de hand van een protocol dat goedgekeurd is door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het RIVM en daarbij staan de veiligheid voor de cliënt en therapeut uiteraard voorop. Met deze voorzorgsmaatregelen kan fysiotherapie binnen de ‘anderhalve meter samenleving’ goed worden uitgevoerd.

Wanneer kan behandeling in de praktijk plaatsvinden?

Bij het maken van een afspraak worden er een aantal vragen gesteld om te beoordelen of de afspraak in de praktijk plaats kan vinden. Bij twijfel of wanneer de situatie verandert (bijvoorbeeld bij ziekte), vragen we om contact met ons op te nemen. Zo kunnen we samen bespreken wat de beste optie is.

Hoe ziet behandeling in de praktijk eruit?

Een behandeling kan op een veilige en verantwoorde manier plaatsvinden met een aantal aanpassingen. Een afspraak in de praktijk ziet er daarom dus iets anders uit dan voorheen. De praktijk is anders ingericht, zodat de anderhalve meter tot elkaar aangehouden kan worden. Niet iedereen kan zomaar naar binnen lopen, om drukte en onverantwoorde situaties te voorkomen. De behandeling zelf kan er ook iets anders uitzien dan voorheen en in bepaalde gevallen zal de therapeut gebruik maken van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje. Deze beschermingsmiddelen zijn niet altijd nodig; de therapeut kan hier meer informatie over geven.

Daarnaast vragen we alle bezoekers om zich aan een aantal regels en voorschriften te houden:

  • Was na binnenkomst de handen desinfectiegel
  • Houd 1,5 meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk
  • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal 1 begeleider
  • Zorg dat je maximaal 5 minuten van tevoren aanwezig bent en ga na de behandeling direct naar huis
  • Vergeet niet om een eigen handdoek mee te nemen en neem eventueel een thuis gevulde bidon water mee
  • Kleed je thuis om. De kleedruimte is gesloten.
  • Maak geen gebruik van de toiletten
  • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige fysiotherapeuten op

Deze regels gelden ter aanvulling op de gebruikelijke voorwaarden en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen geven, regelmatig en zorgvuldig handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog en het gebruik van papieren zakdoekjes welke achteraf weggegooid worden).

Bedankt aan iedereen voor alle begrip en medewerking om samen zo goed mogelijk deze periode door te komen. Naast  de mogelijkheden voor behandeling in de praktijk blijft online fysiotherapie middels (beeld)bellen uiteraard ook een belangrijk alternatief en dit blijft mogelijk voor iedereen waarvoor dit gewenst of noodzakelijk is.

Meer informatie of een afspraak maken?

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of plan uw afspraak in via onze online agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat